Rezervirajte

Skijalište

[OBAVIJEST]

INFORMACIJA IZ ZET-a:

Od ponedjeljka 27. siječnja, Sljemenska cesta na dijelu od Stare Lugarnice do Tomislavovog doma, bit će zatvorena za promet radnim danima u vremenu od 9.30 do 16.30 sati.

Autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) za vrijeme radova neće ostvarivati polazak s Mihaljevca prema Sljemenu u 11.30 sati, kao ni polazak od Tomislavovog doma prema Mihaljevcu u 12.30 sati. U dane vikenda, subotom i nedjeljom, autobus linije 140 voziti će prema uobičajenom voznom redu.

Predviđeno trajanje radova je oko 90 dana.


Od subote 11. siječnja možete skijati na Sljemenu 
 
Dobre vijesti za sve ljubitelje skijanja stižu sa Sljemena gdje u subotu 11. siječnja započinje nova skijaška sezona. Skijašima će od 09:00 do 16:00 sati na raspolaganju biti Crveni spust i Bijela livada te bijela vučnica i žičara trosjedežnica. Od četvrtka 23.01.2020. započinje i noćno skijanje, a  termini su svakoga utorka i četvrtka od 19-22 h na Crvenom spustu i Bijeloj livadi. Od četvrtka 23.01., uz Crveni spust i Bijelu livadu, možete koristiti i Zeleni spust. U petak otvaramo i Plavi spust, od dna Zelenog do Trosjedežnice. Sada svakim danom od 9 do 16 sati možete skijati na Plavom, Zelenom i Crvenom spustu te Bijeloj livadi. 

Uspjeli smo zasnježiti i dno Činovničke livade za sanjkaše. Molimo vas da se sanjkate samo u tom ograđenom dijelu, ne po skijaškim stazama kako ne biste doveli sebe i korisnike skijališta u opasnost.

Mi ne iznajmljujemo sanjke, niti naplaćujemo karte za sanjkanje.
 
Cijene dnevnih karata subotom i nedjeljom:
  • 50 kuna za djecu do 15 godina
  • 70 kuna za seniore iznad 65 godina
  • 100 kuna za odrasle
 Cijene dnevnih karata radnim danima:
  • 40 kuna za djecu do 15 godina
  • 50 kuna za starije od 65 godina
  • 70 kuna za odrasle
Cijene karata za noćno skijanje: 
  • 70 kuna za odrasle
  • 40 kuna za djceu do 15 godina
  • 50 kuna za seniore iznad 65 godina
 
U ponudi su još i poludnevne, višednevne i sezonske karte. Sve cijene možete pogledati u Cjeniku skijaških karata Karte se prodaju na blagajnama Crvenog spusta i Bijele livade, a moguće je platiti i karticama.
 
Napominjemo kako je zbog utrke Svjetskog kupa snježna podloga Crvenog spusta vrlo tvrda te molimo skijaše da dođu sa servisiranim skijama i opremom. Također, zbog čestih upita građana ističemo kako ne iznajmljujemo skijašku opremu.
 
Na Sljeme građani mogu doći i javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusom ZET-a koji polazi s Mihaljevca. Red vožnje na www.zet.hr.
 

OBAVIJEST GRADA ZAGREBA

Zbog potrebe izvođenja radova izgradnje žičare, Sljemenska cesta na dijelu od Ulice Bliznec (Pilana Bliznec) do objekta Stara Lugarnica (smjer iz grada Zagreba prema vrhu Sljeme), od ponedjeljka 13. 01. 2020. godine do petka 13. 03. 2020. godine, radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 09,00 sati do 16,00 sati bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme izvođenja predmetnih radova bit će:
Sljemenska cesta – Bliznec – Markuševečka – Vida Ročića – Miroševečka – Sunekova – Dankovečka – Ulica Dubrava – Zagrebačka – Bistrička – Kašinska – Vugrovečka – Zlatarska - Glavna – Otta Habeka – Kralji – I. Mažuranića – Sv. Matej – Gornja Stubica – Donja Stubica – Stubičke Toplice – Pila – Sljeme – Sljemenska cesta.

Prilikom izvođenja predmetnih radova javni gradski prijevoz putnika odvijati će se prema važećem voznom redu.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji.

 
 

POPUSTI

Svi korisnici skijališta Sljeme, uz predočenje skijaške karte, ostvaruju popust u iznosu od 15% na usluge smještaja u hotelima Tomislavov dom i TA Snježna kraljica. 
Naziv staze Visinska razlika Duljina Težina Status
BIJELA LIVADA 80 m 390 m lagana
BIJELI SPUST 150 m 1.110 m lagana
CRVENI SPUST 300 m 975 m teška
ZELENI SPUST 110 m 480 m srednje teška
PLAVI SPUST 210 m 1.090 m srednje teška
Ukupna duljina:           4.045 m            
 
Naziv žičare Donja postaja Gornja postaja Dužina Kapacitet Status
Žičara Trosjed 730 m/nm 1.030 m/nm 870 m 1.700 osoba / h
Vučnica Bijela 940 m/nm 1.024 m/nm 340 m 800 osoba / h
Vučnica Zelena 899 m/nm 1.004 m/nm 400 m 800 osoba / h

Skijalište Sljeme pridržava pravo otvaranja i zatvaranja pojedinih ili svih skijaških staza, kao i rada žičara u bilo kojem trenutku, a vezano uz meteorološke, snježne, sigurnosne i tehničke uvjeti na skijalištu.
 
UPUTE KORISNICIMA
- Obavezno uzmite i sačuvajte račun!
- Prebrojite vraćeni iznos novca!
- Naknadne reklamacije neće biti uvažene.

Cjenik skijaških karata
Cjenik sezonskih karata u pretprodaji     
Upute za škole skijanja i snowboarda
Obavijest o kupnji skijaških karata i uvjeta korištenja karata

Opći uvjeti prijevoza žičarama na skijalištu Sljeme
close-icon