Zagrebački Holding English
Mapa webaKontakti


Božićni blagdani na Sljemenu

14. prosinca 2012. - Ako želite osjetite idiličan ugođaj Badnje noći na Sljemenu i odmoriti se u ugodnom ambijentu naša dva objekta, krajnje je vrijeme da se odlučite. Na Sljemenu, Svečana misa polnoćka će se služiti u kapelici Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, koju tradicionalno pohodi veliki broj planinara.

Kapelica je izgrađena 1932. godine prema nacrtima arhitekta Jurja Denzlera koji je nadahnuće našao u crkvenoj umjetnosti iz doba prvih hrvatskih vladara. Građena je od sljemenskog zelenog kamena i skladno je uklopljena u ambijent šume.

Zamišljena je kao spomenik 1000 godišnjice hrvatskog kraljevstva i 1300 godišnjica pokrštenja Hrvata, na što podsjećaju detalji unutrašnjosti prožeti motivima iz domaće umjetnosti i povijesti. Zbog izrazitih kulturno-povijesnih, arhitektonskih i ambijentalnih vrijednosti službeno je zaštićena kao kulturno dobro.

Po završetku polnoćke, utabane snježne staze dovesti će vas do hotela Tomislavov dom ili apartmanske kuće Snježna kraljica gdje se možete toplo okrijepiti i ugodno smjestiti. Provesti božićne blagdane na Sljemenu je nešto što se ne zaboravlja.
 
Letak Badnja noć na Sljemenu